Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Čína - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Čína“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Čína.

Taishan – Pokojná hora

Taishan – Pokojná hora

Hora Taishan je nejnavštěvovanější a nejvíce uctívanou horou v Číně, poutníci i turisté ji zdolávají po celý rok. Pro svou monumentálnost, duchovní a historickou hodnotu byla v roce 1987 zapsána na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Xi´an – kde odpočívají bojovníci ze slavné terakotové armády

Xi´an – kde odpočívají bojovníci ze slavné terakotové armády

Xi´an (Si-an) je hlavním městem středočínské provincie Shaanxi, které obývá 6, 6 milionu obyvatel. Město bylo v minulosti známo pod různými jmény a pokládá se za jedno z nejstarších měst čínské historie. Během 4000 let bylo sídelním městem 11 čínských dynastií a vrcholného rozkvětu dosáhlo za vlády dynastie Tang.

celý článek

 

Most Marka Pola

Most Marka Pola

Přes řeku Yongding se v čínském městě Wanping klene 267 metrů dlouhý mramorový Most Marka Pola známý také jako Lugouquiao. Byl postaven za dynastie Jin v roce 1189, ale během rozsáhlých povodní zničen. O několik století později bylo rozhodnuto o rekonstrukci a dnešní stavba tak pochází z roku 1698.

celý článek

 

Hrobky mingských císařů

Hrobky mingských císařů

K jedněm z nejnavštěvovanějších památek v Číně patří hrobky mingských císařů, které najdete asi 50 km severozápadně od Pekingu. Jsou místem odpočinku 13 z celkem 16 panovníků dynastie Ming a zároveň nejkrásnějším příkladem císařské architektury v Číně.

celý článek

 

Velký Buddha „Dafo“

Velký Buddha „Dafo“

V čínské provincii S´-čchuan, která sousedí s Tibetem, je velmi rozšířený buddhismus. Důkazem toho je kolosální, 71 metrů vysoká socha Velkého Buddhy – čínsky Dafo, která je vytesána do pískovcové stěny kopce Lingyunshan, jež se zvedá nad zrádným soutokem řek Min, Daduhe a Qingyijiang.

celý článek

 

Velká čínská zeď patří mezi novodobé divy světa

Velká čínská zeď patří mezi novodobé divy světa

Skrze rozlehlé pouště, vysoké kopce i nekonečné roviny se v délce několika tisíc kilometrů táhne Velká čínská zeď, která je neodmyslitelným symbolem Číny. Ač by se mohlo zdát, že je díky své mohutnosti nedobytná, podařilo se ji zdolat nejen Mongolům, ale také Mandžuům. Přesto však tato monumentální stavba dodnes ohromuje návštěvníky z celého světa.

celý článek

 

Sedm novodobých divů světa

Sedm novodobých divů světa

V červenci roku 2007 bylo v portugalském Lisabonu vyhlášeno nových sedm divů světa. O tom, která z památek, staveb či přírodních unikátů, bude mít tu čest se ocitnout na tomto seznamu, bylo hlasováno prostřednictvím internetu. Ankety se tehdy zúčastnilo přes 100 milionů lidí z celého světa.

celý článek

 

Nanjing – nejkrásnější město Číny

Nanjing – nejkrásnější město Číny

Východočínské město Nanjing, kterému dominují mohutné městské hradby, se stalo důležitým obchodním i kulturním centrem země. Vystavěno bylo na Dlouhé řece a dnes je hlavním městem provincie Jiangsu. Nad městem se zvedá Purpurová hora, která dostala svůj název podle barvy skal, a která ukrývá mnoho pamětihodností.

celý článek

 

Jeskyně Mo-kao – Kam zazdili moudrost tisíců Buddhů

Jeskyně Mo-kao – Kam zazdili moudrost tisíců Buddhů

V čínské provincii Kan-su se ve vzdálenosti přibližně 25 kilometrů od města Tun-chuang nachází jeskyně Mo-kao. Jde o rozsáhlý jeskynní komplex 492 chrámů, který byl v minulosti významným buddhistickým centrem. Na dlouhých devět staletí však upadl v zapomnění a už to vypadalo, že krásy zdejšího buddhistického umění budou člověku navždy skryty.

celý článek

 

Perly Číny, které si nesmíte nechat ujít

Perly Číny, které si nesmíte nechat ujít

Nejlidnatější země světa i krajina plná kontrastů. Zapadlý venkov opírající se o historii i moderní velkoměsta. Prostě dokonalý ráj pro zvídavého turistu. Ano, řeč je o Číně. Poznejte její opravdové perly.

celý článek

 

Macao – místo historie i současnosti

Macao – místo historie i současnosti

I když Macao je název, který každý zná, málokdo si uvědomuje, že Macao je nádherné místo, které stojí za to navštívit. Už jenom název Macao má svojí spletitou historii. Slovo Macao, jak toto místo pojmenovali portugalští objevitelé v polovině šestnáctého století, je odvozeno od jména A-Má Chrámu. Tento chrám byl vybudován v roce 1448 a zasvěcen Mazu, bohyni mořeplavců a rybářů. Když portugalští objevitelé přijeli na pobřeží, domorodci jim oznámili, že jsou blízko chrámu A-Ma, a tak vznikl název Macao.

celý článek

 

Wuhan opatruje předměty z hrobky markýze Yi

Wuhan opatruje předměty z hrobky markýze Yi

Provincie Hubei patří k nejzápadnějším provinciím střední Číny. Jejím hlavním městem je Wuhan ležící na Dlouhé řece. Vznikl spojením tří měst – Wuchang, Hanyang a Hankou a stal se prvním čínským městem, kde byla zahájena industrializace. Dnes je Wuhan obchodním a průmyslovým centrem s významným přístavem.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko