Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Čína - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Čína“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Čína.

Taiwan – Krásný ostrov

Taiwan – Krásný ostrov

V jihovýchodní Asii se na ploše menší než polovina České republiky rozkládá ostrovní stát Taiwan. Leží na obratníku raka, asi 120 km od pobřeží Číny a jeho břehy jsou omývány vodami Východočínského a Jihočínského moře. Jeho území je oficiálně spravováno Čínskou republikou, a proto není uznáván mezinárodním společenstvím jako suverénní stát.

celý článek

 

Peking - Letní palác císařovny Cixi

Peking - Letní palác císařovny Cixi

V západní části Pekingu, se asi 15 km od centra metropole nachází Letní palác, který sloužil jako sídlo císařů dynastie Quinq, kteří se sem uchylovali v dobách letních veder. Palác je starý více jak 800 let a pro svou historickou hodnotu byl v roce 1998 zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Přísně Zakázané město

Přísně Zakázané město

V samotném srdci čínské metropole Pekingu se rozkládá tzv. Zakázané město, jehož oficiální název zní Palácové muzeum. Jde o unikátní architektonický komplex, který je typickou ukázkou čínské císařské architektury. Zakázané město je vlastně označením pro císařský palác - Gugong.

celý článek

 

Pekingská kachna

Pekingská kachna

Čínská kuchyně patří k nejpestřejším na světě. Chcete-li poznat pravou Čínu se vším všudy, tak pouze v originálním prostředí pravé čínské restaurace máte možnost vychutnat jednu z nejznámějších gastronomických lahůdek, ke kterým patří bezesporu proslulá pekingská kachna. Skutečnou pekingskou kachnu servírují jedině v Pekingu.

celý článek

 

Xian - za Terakotovou armádou čínského císaře

Xian - za Terakotovou armádou čínského císaře

V České republice asi není velké procento lidí, kteří by byli schopni něco říci o čínském městě Xian (český přepis Si-an). Ale už mnohem více jich někdy slyšelo o proslulé Hedvábné stezce. Obě místa přitom mají mnoho společného, přesněji řečeno, Xian býval východním koncem Hedvábné stezky. A nejen to, v mnoha dalších ohledech je to významné místo.

celý článek

 

Snová krajina řeky Li

Snová krajina řeky Li

Kýčovitá krajina s kopci bizarních tvarů, rýžová pole, pagody a klidně plynoucí řeka... Takto se nám často snaží vykreslit čínské filmy podobu nejlidnatější země světa. Jak už to tak bývá, realita se mnohdy od filmu docela zásadně liší. Ale v Guilinu se mu přinejmenším hodně přibližuje.

celý článek

 

Transsibiřská magistrála – cesta časem

Transsibiřská magistrála – cesta časem

Transsibiřská magistrála je označení, při kterém se vám jistě vybaví rozlehlé travnaté stepi a nekonečné pláně severu, lesy nebo vesničky střídající se s rezavějícími pozůstatky sovětského průmyslu. To vše můžete pozorovat během cesty po nejdelší železniční trati na světě.

celý článek

 

Čína - říše středu

Čína - říše středu

Čína je kolébkou jedné z nejstarších a nejvyspělejších civilizací na světě. Je to země, která svou kulturou s nádechem křehkosti a tajemnosti okouzluje a inspiruje ostatní svět již více než 3 tisíce let. Snad žádná jiná země na světě nemá tolik tváří jako Čína. Je rozsáhlou zemí, oplývající bezpočtem turistických atrakcí.

celý článek

 

Hainan - za sluncem na čínskou Havaj

Hainan - za sluncem na čínskou Havaj

Ostrov Hainan situovaný až na samotném jihu Číny je pro svou tropický charakter často přirovnáván k americké Havaji. Je to však místo oplývající jedinečnou krásou a během návštěvy pocítíte také jeho specifickou atmosféru. Proto neváhejte a vyrazte na Hainan!

celý článek

 

Hedvábná stezka

Hedvábná stezka

Pojmem Hedvábná stezka byla v minulosti označována starověká obchodní trasa procházející napříč celou Asií, od Středomoří až do čínského města Si-an. Měřila neuvěřitelných 9000 km, proto trvalo i několik let, než se karavany dostaly z jednoho jejího konce na druhý.

celý článek

 

S´- čchuan

S´- čchuan

Provincii S´-čchuan najdeme v Čínské lidové republice. Západní části této provincie zahrnují historické části Tibetu a tibetská území tvoří asi polovinu území provincie S´-čchuan. Protékají tudy tři mohutné řeky, z nichž největší a nejslavnější je Jang–c´-tiang.

celý článek

 

Huangshan – kde schody vedou do nebe

Huangshan – kde schody vedou do nebe

Pohoří Huangshan neboli Žluté hory nacházející se v jižní oblasti střední Číny je považováno za nejkrásnější a nejpřitažlivější horskou oblast v zemi. Rozkládá se v provincii Anhui, jižně od řeky Jang-c´-ťiang a od roku 1990 je zapsáno na Seznamu světového dědictví UNESCO.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko