Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Čína - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Čína“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Čína.

Suzhou – čínské Benátky

Suzhou – čínské Benátky

V oblasti střední Číny se na spodním toku řeky Yangtze rozkládá klasické čínské město Suzhou (Su-čou), které je plné zahrad a vodních kanálů lemovaných domy a překlenutých mosty. Historie města sahá až do 6. století před Kristem, kdy zde byly vyhloubeny první vodní kanály.

celý článek

 

Dva světy Macaa

Dva světy Macaa

Při ústí Perlové řeky do Jihočínského moře se rozkládá poloostrov Macao, který je bývalou portugalskou kolonií a od roku 1999 tvoří zvláštní administrativní území Čínské lidové republiky. Dnes je okouzlující oblastí koloniálních sídel a nablýskaných kasin, jejichž zisky společně s cestovním ruchem udržují Macao finančně nad vodou.

celý článek

 

Kanton – brána čínského jihu

Kanton – brána čínského jihu

Na jihu Číny se nedaleko ústí Perlové řeky do oceánu rozkládá město Kanton, které je hlavním městem provincie Guangdong. Tento významný starobylý přístav, v jehož aglomeraci žije kolem 16 milionů obyvatel, je již od vlády dynastie Tang důležitým centrem obchodu.

celý článek

 

Yangzhou – město soli

Yangzhou – město soli

V oblasti střední Číny, v provincii Jiangsu, se v deltě Dlouhé řeky rozkládá město Yangzhou, které bylo vždy známé blahobytem a kulturou. Jeho poloha u Velkého kanálu, který je největší umělou vodní cestou na světě, tak vždy rozhodovala o růstu nebo poklesu bohatství města. Jakmile využití kanálu kleslo, začalo Yangzhou upadat.

celý článek

 

Lantau Island

Lantau Island

Ostrov Lantau Island nacházející se na jihu Číny je omýván vodami Jihočínského moře a svou rozlohou je dvakrát větší než sousední Hong Kong Island. Díky soše Velkého Buddhy je velkým lákadlem pro turisty nejen z nejrůznějších koutů Číny, ale také ze zahraničí.

celý článek

 

Guiyang zahalený do mraků

Guiyang zahalený do mraků

Na jihozápadě Číny se mezi vysokými kopci v údolí říčky Nanminghe rozkládá téměř dvoumilionové město Guiyang. Bylo založeno v dobách Hanů a až do 20. století bylo nevýznamným provinčním centrem. Poté obdrželo statut hlavního města provincie Guizhou.

celý článek

 

Tianjin

Tianjin

Tianjin je se svými téměř 10 miliony obyvatel čtvrtým největším městem Číny a také významným přístavem. Město leží na severu země, asi 120 km východně od Pekingu na břehu Bohaiského zálivu Žlutého moře. Skrze město protéká řeka Hai.

celý článek

 

Qingdao – ochutnejte čínské pivo

Qingdao – ochutnejte čínské pivo

V oblasti východní Číny se na jižním pobřeží poloostrova Shandong rozkládá svěží přímořské město Qingdao (Čching-tao). Na čínské poměry jde o poměrně malé město, žijí zde „jen“ tři miliony obyvatel. Qingdao se od ostatních čínských měst velmi liší nejen architekturou, ale také čistotou ulic a ovzduší.

celý článek

 

Beidaihe

Beidaihe

Na severu Číny, asi 300 km východně od metropole Pekingu, se rozkládá velké přímořské středisko Beidaihe, jehož pobřeží je lemováno vodami Žlutého moře. Toto oblíbené a příjemné letovisko je vyhledávaným útočištěm před nesnesitelnými vedry, které v létě panují v Pekingu.

celý článek

 

Taishan – Pokojná hora

Taishan – Pokojná hora

Hora Taishan je nejnavštěvovanější a nejvíce uctívanou horou v Číně, poutníci i turisté ji zdolávají po celý rok. Pro svou monumentálnost, duchovní a historickou hodnotu byla v roce 1987 zapsána na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Qufu – Konfuciovo město

Qufu – Konfuciovo město

Východočínské město Qufu v provincii Shandong je neodmyslitelně spjato se životem nejvěhlasnějšího čínského filosofa Konfucia, který výrazně ovlivnil nejen kulturu Číny, ale také dalších států, včetně Japonska, Koreje a Vietnamu. Se jménem tohoto mudrce je spojena řada památek nacházejících se ve městě Qufu, které je jeho rodištěm.

celý článek

 

Kaifeng – v ohrožení Žluté řeky

Kaifeng – v ohrožení Žluté řeky

Ve východní Číně, se v místě, kde Žlutá řeka vtéká na území provincie Shandong, rozkládá starověké opevněné město Kaifeng (Kchaj-feng). Jde o jedno z nejstarších čínských měst, sídelní město sedmi dynastií a tehdejší hlavní město říše Song.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko