Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Čína - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Čína“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Čína.

Panenské pláže Hainanu

Panenské pláže Hainanu

V Jihočínském moři se rozkládá největší čínský ostrov Hainan, který je oblastí s jedinečnou krásou a specifickou atmosférou. Stejně jako jiné tropické ostrovy, i Hainan návštěvníkům nabízí čisté a blankytně modré moře, bílé písčité pláže, zelená pohoří a tropickou květenu. Možní právě proto bývá často nazýván „čínskou Havají“.

celý článek

 

Za čistým vzduchem do Xiamenu

Za čistým vzduchem do Xiamenu

V jihovýchodní Číně se v provincii Fujian rozkládá staré přístavní město Xiamen s rušnou námořní atmosférou. Město leží na dvou ostrovech okolo ústí řeky Jiolong a žije v něm asi 1,3 milionu obyvatel. Xiamen se však pyšní jedním velmi důležitým prvenstvím – co se týče ovzduší, bylo zvoleno nejčistším městem Číny.

celý článek

 

Golf v Číně III. - Mission Hills Golf Club – Dongguan

Golf v Číně III. - Mission Hills Golf Club – Dongguan

Součástí největšího golfového resortu na světě známého pod názvem Mission Hills Golf Club je pět skvělých golfových hřišť nacházejících se v blízkosti jihočínského města Dongguan. Stejně tak, jako hřiště v Shenzhenu, o nichž jsme si již řekli minule, i tato hřiště poskytují golfovým nadšencům jedinečné možnosti hry a nezapomenutelné zážitky.

celý článek

 

Golf v Číně II. - Mission Hills Golf Club - Haikou

Golf v Číně II. - Mission Hills Golf Club  - Haikou

Desítkou jedinečných golfových hřišť je tvořen golfový resort na jihočínském ostrově Hainan, který je součástí největšího golfového resortu na světě s názvem Mission Hills Golf Club. Jednotlivá hřiště se rozkládají v unikátním prostředí původní lávové krajiny a vytváří tak jedinečné podmínky pro tento sport.

celý článek

 

Golf v Číně I. - Mission Hills Golf Club – Shenzhen

Golf v Číně I. - Mission Hills Golf Club – Shenzhen

Pokud byste si chtěli zahrát golf v největším golfovém resortu světa, museli byste se vypravit do Číny, kde se rozkládá Mission Hills Golf Club. Celkem jej tvoří dvaadvacet osmnáctijamkových hřišť, která jsou dílem předních světových hráčů golfu. Golfovým nadšencům se tak naskýtají nekonečné možnosti hry s odpaly do celkem 396 jamek!

celý článek

 

Harbin – nejchladnější město Číny

Harbin – nejchladnější město Číny

Na dalekém severovýchodě Číny se v blízkosti rozsáhlých subsibiřských plání rozkládá Harbin, který je hlavním městem provincie Heilongjiang. Město situované nedaleko hranic s Ruskem bylo vybudováno na konci 19. století a je na něm patrný spíše evropský než asijský styl. Právě proto bývá Harbin často nazýván Paříží východu nebo Malou Moskvou.

celý článek

 

Macao – nové Las Vegas

Macao – nové Las Vegas

Macao vzdálené asi hodinu plavby trajektem z Hongkongu, bývalo v minulosti portugalskou kolonií, ale v roce 1999 bylo předáno zpět Číně. Rozkládá se na poměrně malém území členitého poloostrova a ve světě má pověst gamblerského ráje. Najdete zde kasina světové úrovně, která postupně začínají objevovat i návštěvníci z České republiky.

celý článek

 

Po řece Li do Yangshuo

Po řece Li do Yangshuo

Asi 60 tisícové město Yangshuo rozkládající se na jihozápadě Číny je vyhledávanou turistickou destinací. Leží totiž u dálnice, kde končí výletní plavby po řece Li a je obklopeno nádhernou přírodou, kde se krasové kopce střídají se zelenými rýžovými políčky. Yangshou je proto přeplněné turisty a atrakcemi, přesto si zachovává svůj venkovský ráz.

celý článek

 

Hangzhou a Západní jezero

Hangzhou a Západní jezero

Hlavním městem provincie Zhejiang rozkládající se na jihovýchodě Číny, která patří mezi nejrozvinutější v zemi, je město Hangzhou, o kterém se ve středověku mluvilo jako o pozemském ráji. Až do poloviny 19. století bylo Hangzhou jedním z nejbohatších měst celé rozlehlé Číny.

celý článek

 

Čína - zájezdy pro náročné cestovatele

Čína - zájezdy pro náročné cestovatele

Putování touto kolosální zemí znamená šokující setkání s nejlidnatějším a také s nejvýstřednějším národem světa. Čína vás určitě pobaví, okouzlí a překvapí velkolepou proměnou. Je dost veliká a divoká na to, aby uspokojila vaše cestovatelské touhy.

celý článek

 

Dalian nabízí koupání ve Žlutém moři

Dalian nabízí koupání ve Žlutém moři

Na severovýchodě Číny se rozkládá dvoumilionové město Dalian, které je nejdynamičtějším a nejpřitažlivějším městem v této části země. Z města vyzařuje sebejistota, proslavilo se totiž špičkovými hotely, pokrokovým hospodářstvím, moderní architekturou evropského stylu, skvělým fotbalovým týmem a především čistotou.

celý článek

 

Lijiang – město Naxiů

Lijiang – město Naxiů

Na jihozápadě Číny se v provincii Yunnan rozkládá krásné historické město Lijiang, které bylo v roce 1999 zařazeno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Toto milionové město je jednou z nejturističtějších destinací v zemi, pyšní se totiž krásnými památkami, malebnými uličkami a atmosférou středověké Číny.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko