Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf v Číně II. - Mission Hills Golf Club - Haikou

Desítkou jedinečných golfových hřišť je tvořen golfový resort na jihočínském ostrově Hainan, který je součástí největšího golfového resortu na světě s názvem Mission Hills Golf Club. Jednotlivá hřiště se rozkládají v unikátním prostředí původní lávové krajiny a vytváří tak jedinečné podmínky pro tento sport.

Mission Hills Golf Club Haikou se rozkládá na tropickém ostrově Hainan, který leží v Jihočínském moři. Je vyhledávanou turistickou destinací, nabízí totiž nádhernou přírodu ve vnitrozemí, unikátní pláže na pobřeží, čisté moře a skvělé zázemí. Najdete zde luxusní hotelové resorty světoznámých společností jako je Hilton, Sheraton či Mariott. Podél pobřeží vyrostla četná letoviska lákající ke strávení pohodové dovolené. Hainan je ostrovem, kde se nudit rozhodně nebudete, nabízí se zde velmi pestré možnosti trávení volného času, věnovat se můžete pěší turistice, cyklistice, vodním sportům, golfu, ale rovněž objevování zdejší kultury a historie. 

Golfová hřiště byla vybudována v blízkosti hlavního města Haikou na severu Hainanu. Jelikož se zde nachází velký a rušný přístav, stalo se Haikou významným dopravním uzlem oblasti. Haikou přitahuje návštěvníky toužící po relaxaci a válení se na zdejších úžasných písečných plážích, tak i aktivní a nadšené sportovce. Mimoto představuje důležitou tréninkovou základnu i pro profesionální sportovce. Nejvíce ale potěší všechny golfové nadšence, protože ukrývá golfový resort Mission Hills, jež je zapsán v Guinessově knize rekordů jako největší golfový resort světa. Resort, v němž najdete pětihvězdičkový hotel a 12 restaurací, je vzdálen čtvrt hodiny jízdy od mezinárodního letiště Hainan.

Náš tip: Evidujte své golfové statistiky v Golfovém magazínu - www.golfovy-magazin.cz

Původně se na Hainanu v blízkosti města Haikou rozkládalo jen šest 18 jamkových golfových hřišť, ale poměrně nedávno k nim přibyla ještě čtyři další. Počet hřišť nacházejících se v jednom resortu sopečného ostrova Hainan tak vzrostl na deset. Všechna jsou dílem přední designové společnosti Schmidt-Curley, kterou vedou architekti Lee Schmidt a Brian Curley (www.schmidt-curley.com). Jejich společnost už vyprojektovala více než stovku golfových hřišť ve 24 zemích světa.

Každé hřiště má svou osobitou tvář a je něčím charakteristické, rozdílná je náročnost, styl bunkerů, velikost a modelace greenů, či posazení hřiště do krajiny. Tomu byly následně přizpůsobeny i délky jamek a par. Tento rozmanitý resort poskytuje skvělé herní možnosti pro hráče všech kategorií. V  Mission Hills Haikou mají přednost kluboví hráči. Podmínkou je však ubytování v pětihvězdičkovém hotelu Hainan, který se nachází přímo v resortu a poskytuje služby na vysoké úrovni.

Blackstone

Na 350 akrech se rozkládá velkolepé 18 jamkové golfové hřiště par 72 s názvem Blackstone, které je považováno za klenot tohoto resortu. Je krásně zakomponováno do krajiny plné vzrostlých stromů, husté džungle, rozlehlých jezer a mokřadů. Jeho charakteristickým znakem jsou plošiny z lávového kamene, po němž také hřiště dostalo své jméno. Unikátnost tohoto 7139 metrů dlouhého hřiště tkví v tom, že nemá podél fairwayí klasické roughy, jak je běžné. Na hráče místo toho čeká úctyhodných 147 bunkerů, z nichž řada je poměrně velkých a rozsáhlých, ale mělkých.


Foto: hřiště Blackstone

Hřiště má zvlněný terén a nabízí hráčům úžasné výhledy na okolní hory, zejména na několika posledních jamkách. Na hřišti Blackstone se v roce 2011 odehrál turnaj Omega Mission Hills World Cup se světovou účastí. Pravidelně se také umisťuje mezi desítkou nejlepších golfových hřišť světa. Blackstone je těžkým oříškem i pro zkušeného hráče. 

Sandbelt Trails

Osmnáctijamkové hřiště Sandbelt Trails par 72 dlouhé 6672 metrů bylo inspirováno slavnými golfovými hřišti v Austrálii, jako jsou Royal Melbourne či Kingston Heath Metropolitan Golf Club. Hřiště Sandbelt Trail díky velkému počtu bohatě tvarovaných bunkerů a množství eukalyptových stromů opravdu připomíná australskou krajinu. Velmi široké fairwaye zvyšují pravděpodobnost jejich zasažení a dávají možnost tvarovat druhou nebo třetí ránu do velkých zvlněných greenů. 


Foto: hřiště Sandbelt Trails

The Vintage

Toto hřiště je poctou klasickým americkým hřištím postaveným na přelomu 19. a 20. století, jako jsou National Golf Links v Southamptonu ve státě New York, Merion Golf Club v Pensylvánii, nebo Chicago Golf Club. Hřiště je 6733 metrů dlouhé, má 18 jamek par 72 a má být jakousi vzpomínkou na staré časy. Bylo vkusně zasazeno do krásného zvlněného terénu, kde se střídají hustě zalesněné oblasti s otevřenými plochami. Použita zde byla jistá geometrie, přírodní terén často přerušují ostré tvary, ve formě prudších svahů a hranatých okrajů. Dostatečné množství bunkerů i velké greeny vytvářejí ideální podmínky pro skvělou hru. Od 2. do 4. března roku 2012 bude The Vintage Golf Course hostit golfové mistrovství světa žen – The World Ladies Championship (WLC).


Foto: hřiště The Vintage

Stepping Stone

1 990 metrů dlouhé 18 jamkové hřiště Stepping Stone par 54 bylo velmi citlivě zasazeno do okolní krajiny. Byl tak téměř úplně zachován její původní ráz. Svým designem jistě potěší milovníky přírody, k vidění jsou zde ostrůvky trávníků, velké písečné plochy i oblasti tvořené lávovými kameny. V okolí jsou k vidění černé skály, které postupně zapadají do husté vegetace. Hřiště se skládá pouze z tří parových jamek. Na hráče tu čekají bohatě tvarované bunkry, které jsou občas velmi hluboké a potrápí i zkušené hráče..


Foto: hřiště Stepping Stone

Lava Field

Golfové hřiště s názvem Lava Field se v mnohém podobá hřišti Blackstone, je dlouhé 6834 metrů a má par 72. Zvlněný terén je doplněn množstvím stromů, mokřady a nechybí ani rozlehlé jezero. Název hřiště byl odvozen od množství lávových polí, která jsou vkusně zakomponována do terénu. Černé kamení společně s pískem dává hřišti unikátní vzhled. Spousta rozsáhlých bunkerů a širokých fairwayí dělá ze hry jedinečný zážitek. Toto hřiště pravidelně hostí významné golfové události s mezinárodní účastí.


Foto: hřiště Lava Field

Meadow links

Jak je již z názvu patrné, u tohoto hřiště jsou dominantním prvkem rozsáhlé louky. Jde o 6102 metrů dlouhé osmnáctijamkové hřiště par 70, které zahrnuje prvky tradičních východoamerických golfových hřišť. Otevřené louky se zde střídají s občasnými shluky stromů a původními travinami. Velké greeny vytvářejí složité příležitosti k patování. 


Foto: hřiště Meadow links

Stone Quarry

Jako pocta designérovi Petu Dyeovi bylo vybudováno moderní 18 jamkové hřiště par 70 dlouhé 5513 metrů. Je tvořeno 215 bunkery a zrealizovány na něm byly mnohé divoké nápady, které tento přední golfový architekt kdy navrhnul. Najdete zde prudké kopce, strmé skály, dlouhé písečné pásy lemované palmami i rozsáhlé oblasti tvořené lávovými kameny. Hřiště je jedinečné také tím, že jej na mnoha místech doplňují staré železniční mosty, zbytky tratí, železniční pražce a opuštěná důlní zařízení.


Foto: hřiště Stone Quarry

Double Pin 

Double Pin je jedním ze čtyř nově vybudovaných golfových hřišť v Mission Hills Haikou. Jde o 18 jamkové hřiště par 54, které je zajímavé tím, že má na každém greenu 2 jamky. Ty byly navrženy tak, aby si zahráli jak začínající golfisté, tak i zkušení golfoví nadšenci. Jedna jamka je tedy jednoduchá a druhá obtížnější. Zahrát si na Double Pin mohou hráči všech úrovní podle své aktuální nálady či dovedností. Celé hřiště působí jako velké arboretum, je totiž plné nejrůznějších stromů a barevných kytek. Všechna ta zeleň pak krásně kontrastuje s věčně modrým nebem Hainanu.


Foto: Double Pin

The Preserve

Toto 5976 metrů dlouhé hřiště par 70 vyniká moderním designem se širokými fairwayemi. Byl u něj kladen velký důraz na zachování původní krásné krajiny, je proto tvořeno mnoha palmami, květinami a rozsáhlými travnatými plochami. Palmy neplní pouze estetickou funkci, ale poskytují také příjemnou a mnohdy tolik potřebnou ochranu před silným jihočínským sluncem. Najdete zde rozsáhlé bunkery lemované travnatými plochami. 


Foto: hřiště The Preserve

Shadow Dunes 

Jedno z nejnovějších hřišť v Haikou mající délku 5878 metrů a par 70. Jsou pro něj typické četné písečné duny a také původní vegetace rostoucí běžně v pobřežních oblastech ostrova Hainan. Světlý písek zde krásně kontrastuje se svěží zelení a rozlehlými divokými greeny. Hra na tomto hřišti však vyžaduje dokonalou přesnost. Přes písečné duny vedou dřevěné chodníčky.


Foto: hřiště Shadow Dunes

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy.  

- jap -
Foto: http://www.missionhillschina.com

Golf v Číně I. - Mission Hills - Shenzhen

Článek byl zobrazen 6 103 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko