Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf v Číně I. - Mission Hills Golf Club – Shenzhen

Pokud byste si chtěli zahrát golf v největším golfovém resortu světa, museli byste se vypravit do Číny, kde se rozkládá Mission Hills Golf Club. Celkem jej tvoří dvaadvacet osmnáctijamkových hřišť, která jsou dílem předních světových hráčů golfu. Golfovým nadšencům se tak naskýtají nekonečné možnosti hry s odpaly do celkem 396 jamek!

Mission Hills Golf Club je považován za jakousi kolébku golfu v Číně. Pro svou jedinečnost byl resort zapsán dokonce v Guinessově knize rekordů, jako největší golfový resort na světě.  Areály však nejsou vyhledávány jen pro skvělé možnosti hraní golfu, ale také poskytují únik z uspěchaných měst plných smogu. Lidé sem rádi prchají z přelidněných ulic velkoměst a dopřávají si oddych a relaxaci, najdou zde mimo jiné i lázně, wellness a fitness. V Mission Hills máte pocit, že se ocitli v úplně jiném světě, mimo hektickou a uspěchanou Čínu.

Náš tip: Evidujte své golfové statistiky v Golfovém magazínu - www.golfovy-magazin.cz

Vraťme se však ke golfu. Mission Hills Golf Club tvoří dvaadvacet 18 jamkových hřišť par 72, 70 nebo i 54. Nenajdete je však všechna v jedné oblasti. V pevninské Číně se nachází 7 golfových hřišť u města Shenzhen, 5 hřišť v okolí města Dongguan a dalších 10 golfových hřišť je pak rozeseto v blízkosti Haikou na ostrově Hainan. Tato hřiště získala několik mezinárodních ocenění, hostí světově uznávané turnaje, včetně mistrovství světa v golfu a soutěže Asian Amateur Championship. 

Dnes se zaměříme na prvních 7 hřišť nacházejících se v okolí města Shenzhen na jihovýchodě země. Shenzhen (Šen-čen) je jedním z největších měst v Čínské lidové republice, které neustále prochází velkým stavebním boomem. Metropole se rozkládá v deltě Perlové řeky, v blízkosti hranic s Hongkongem a spadá pod provincii Guangdong. Město není nijak staré, bylo založeno v roce 1979 původně jako speciální ekonomická zóna. Obrovský příliv zahraničních investic způsobil, že se město rozrostlo do značných rozměrů a dnes v něm žije okolo 9 milionů obyvatel – v celé aglomeraci pak 13 milionů. Vzhledem ke stáří nebo spíše „mládí“ města, v něm nenajdete žádné historické památky. K největším místním zajímavostem tak patří zábavní park, který byl vystavěn okolo vraku sovětské letadlové lodi Minsk. 

V oblasti Shenzhen si můžete své golfové umění vyzkoušet na těchto sedmi hřištích: World Cup Course, Faldo Course, Pete Dye Course, Vijay Course, Els Course, Ozaki Course a Zhang Lianwei Course. Golfová hřiště, která zde vznikla, byla navržena slavnými golfovými architekty a špičkovými hráči golfu. Mnohé ze hřišť byly také po svém autorovi pojmenovány. Každé hřiště se může pochlubit svým osobitým stylem a unikátností. Nejdříve zde bylo vybudováno pět golfových hřišť, ale v roce 2007 přibyla ještě další dvě jedinečná hřiště. Celkem se jich zde nachází sedm, což je pro milovníky golfu opravdová lahůdka. 

Pojďme se detailněji podívat na jednotlivá hřiště:

World Cup Course

Toto proslulé hřiště bylo jako první v Číně schváleno US PGA Tour pro přední profesionální soutěže. První World Cup se zde konal v roce 1995 a dodnes je toto hřiště považováno za nejlepší turnajové hřiště v celé Asii. Je charakteristické množstvím vodních překážek a bunkerů. Jeho autorem je Jack Nicklaus, který je nejen výborným hráčem s řadou prvenství, ale také renomovaným designérem golfových hřišť.


Foto: World Cup Course

Faldo Course

Náročné hřiště, které je výzvou pro skutečné hráče, každá jamka zde totiž vyžaduje promyšlenou strategii. Jeho autorem je legendární britský golfista Nick Faldo, kterému se přezdívá „The European Hero“. Dopomohl totiž Evropanům vyhrát nejvíce Ryder Cupů v historii golfu. Ke slavnostnímu otevření došlo v roce 1999 a od té doby je oblíbeným hřištěm profesionálních hráčů. Oslovuje svým originálním designem a najdete na něm i jeden z nejtěžších ostrovních greenů na světě, a to na jamce č. 16.


Foto: Faldo Course

Els Course

Tvůrcem tohoto hřiště je Jihoafričan Ernie Els, který dokázal skvěle využít zdejší zvlněný terén i místní řeku a vytvořil jedno z nejnáročnějších golfových hřišť v Asii. Jsou pro něj typické poměrně značné výškové rozdíly. U jamky č. 4 se tak můžete například pokochat skvělým výhledem na celý areál Mission Hills. Hřiště je osvětleno a tak přichází v úvahu i noční hra. Mnozí si toto hřiště zamilovali jednoduše proto, že je baví. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jestli se také budete chtít vrátit. 


Foto: Els Course

Ozaki Course

Jumbo Ozaki byl prvním Japoncem, který se celosvětově proslavil v oblasti golfu. Je po něm pojmenováno hřiště, které sám v Mission Hills navrhnul. Na jeho díle je patrná dokonalá symbióza člověka s přírodou, hřiště nabízí spoustu nezapomenutelných výhledů na okolní hory a hluboké kaňony. Charakteristickým znakem Ozaki Course jsou vyvýšená odpaliště, široké fairwaye, bunkery ukryté v zeleni stromů a keřů. Hřiště působí uceleným dojmem a nabízí dokonalou hru.


Foto: Ozaki Course

Vijay Course

Krásné, nápadité a velmi působivé hřiště, jehož autorem je Fidžijec Vijay Singha, který se stal v roce 2000 vítězem U. S. Masters. Velmi promyšleně umístil překážky v podobě jezírek nebo písečných bunkerů, z nichž ten nejdelší měří úctyhodných 135 metrů. Hra na tomto hřišti vyžaduje dokonalou přesnost. 


Foto: Vijay Course

Pete Dye Course

Toto hřiště není golfistům třeba nijak představovat. Jde o první dílo světově proslulého architekta Petera Dye v Číně a nechybí mu žádný z prvků, které jsou pro jeho hřiště tolik typické. Na hřišti tak najdete malé bunkery, nebo přírodní trávy, které nádherně kontrastují s fairwayemi a greeny. Hra vyžaduje přesnost a tvůrčí nasazení.


Foto: Pete Dye Course

Zhang Lianwei Course

Velmi atraktivní hřiště složené z napodobenin světoznámých tříparů. Jeho autorem je první čínský vítěz soutěže U. S. Masters Zhang Lianwei. Hřiště vytvořil tak, aby na něm byly takové prvky, jako se objevují na těch nejlepších golfových hřištích světa. Hřiště je ideální pro začátečníky a jedno kolo na něm zabere necelé 2 hodiny.


Foto: Zhang Lianwei Course

Celkově je Mission Hills Shenzen resortem, kde mají přednost hlavně kluboví hráči. Návštěvníci mohou trénovat a zkoušet své dovednosti na všech hřištích, kromě dvou posledně jmenovaných Pete Dye Course a Zhang Lianwei Course. Podmínkou pro hru je však ubytování v pětihvězdičkovém hotelu, který se nachází přímo v resortu. Obrovský golfový komplex doplňuje ještě největší tenisové centrum Asie, které se rovněž nachází v areálu. Samozřejmostí jsou restaurace, obchodní prostory s golfovým zbožím, k dispozici je fitness centrum, bazény, lázně s masážemi a navštívit můžete i mezinárodní výstaviště. Celý golfový areál je uzpůsoben tak, aby si na své přišel úplně každý a nikdo neměl důvod jej opouštět. 

- jap -
Foto:
 http://www.missionhillschina.com

Článek byl zobrazen 6 379 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko