Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Perly Číny, které si nesmíte nechat ujít

Nejlidnatější země světa i krajina plná kontrastů. Zapadlý venkov opírající se o historii i moderní velkoměsta. Prostě dokonalý ráj pro zvídavého turistu. Ano, řeč je o Číně. Poznejte její opravdové perly.

Než si zakoupíte letenku do Číny, nechte se nalákat na místa, která zaručeně musíte vidět. Vydáte se na prohlídku moderních měst i kolébky čínské civilizace. Projdete se po největší stavbě světa – Velké čínské zdi.

Čína letenky

Peking – hlavní město Číny

Velkoměsto, kde se střídají kulturní památky s moderními mrakodrapy. Pro nás je symbolem jiné kultury, než na kterou jsme zvyklí. Možná proto nás návštěva Pekingu tolik láká. Dýchnou tu na vás prvky buddhismu i jiných náboženství, stále je tu zachován duch komunismu. Tohle velkoměsto vás prostě nepřestane překvapovat.

Velká čínská zeď

Jedna z největších staveb historie, systém opevnění táhnoucí se napříč Severní Čínou. Měla Čínu chránit před nájezdy Mongolů. Nedochovala se v celé své kráse, ale to vůbec nevadí. V roce 1987 byla zapsána na Seznam světového dědictví UNESCO. 

Čína letenky

Pro návštěvníky jsou zpřístupněny jen některé krátké úseky linoucí se kopcovitým terénem. Po celé trase jsou vysoké a příkré schody nahoru a dolů, ale ten výhled – ani bolest nohou vás nezastaví.

Zakázané město

Tak rozsáhlý palácový komplex jinde nenajdete. Nabízí i množství parků a dalších zelených ploch, v okolí pagod jsou nádherné zahrady. K návštěvě Zakázaného města si dopřejte dostatek času – ideálně několik hodin.

Kolébka čínské civilizace Si-an

Největší atrakcí města je archeologický nález z 3.století před naším letopočtem – Terakotová armáda. Mauzoleum prvního císaře dynastie Čchin. Objevena byla v roce 1974 čirou náhodou. Dosud je odkryto kolem 8000 soch, což není konečné číslo. Mnoho jich je stále pohřbeno pod vrstvou hlíny. Bojovníci jsou propracováni do nejmenších detailů, včetně výrazu ve tváři. Zachovali se i různé zbraně.

Šanghaj

Nejlidnatější město Číny s největším světovým přístavem. Přemýšleli jste, kde se nachází mrakodrap s přezdívkou „otvírák lahví“? V Šanghaji. Moderním městě, kde se prolíná moderní město s tradiční čínskou architekturou.

Vezměte si takový Pudong. Při procházce městem se projdete pod mrakodrapy, uvidíte druhou nejvyšší budovu světa Shanghai Tower, ale i starou čtvrť s tradičními domečky, špinavými uličkami a trhy s potravinami.

Zahrada Yuyuan

Čínská zahrada dle zásad fengshui. Utečte z ruchu velkoměsta do oázy klidu. Potěšte se procházkou kolem jezírek, altánků a bonsají. Najdete tu 30 vyzdobených hal a pagod vybavených starým nábytkem a červenými lucernami. 

Čína letenky

Chrám míru a klidu

Budhistický chrám Jing’an Temple. Obklopen mrakodrapy, na chodbách potkáte mnichy, uprostřed nádvoří stojí kašna, opodál obrovský kámen, který si můžete pohladit a něco si přát. 

Už máte koupenou letenku? Těšíte se do Číny? Podívejte se na podrobný plán cesty za poznáním Čínské lidové republiky.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1 254 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko