Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf v Číně III. - Mission Hills Golf Club – Dongguan

Součástí největšího golfového resortu na světě známého pod názvem Mission Hills Golf Club je pět skvělých golfových hřišť nacházejících se v blízkosti jihočínského města Dongguan. Stejně tak, jako hřiště v Shenzhenu, o nichž jsme si již řekli minule, i tato hřiště poskytují golfovým nadšencům jedinečné možnosti hry a nezapomenutelné zážitky.

Mission Hills Golf Club je golfový resort rozkládající se ve třech čínských destinacích. Sedm hřišť najdeme u města Shenzhen, desítka se jich rozkládá poblíž města Haikou na ostrově Hainan a pět jich bylo vybudováno u Dongguanu. Celkem tedy Mission Hills tvoří dvaadvacet osmnáctijamkových hřišť par 72, 70 nebo i 54. Mnohá hřiště získala mezinárodní ocenění a pravidelně pořádají turnaje s účastí nejlepších golfových hráčů z nejrůznějších zemí světa. Díky své rozloze a počtu hřišť bylo Mission Hills zapsáno i do Guinessovy knihy rekordů a pyšní se tak titulem největšího golfového resortu na světě.

Dongguan (Tong-kuan) je desetimiliónové ležící nedaleko ústí Perlové řeky do Jihočínského moře a od Shenzhenu, kde se rozkládá sedm věhlasných hřišť, je vzdáleno asi 80 kilometrů. Dongguan je významnou čínskou průmyslovou metropolí spadající do provincie Guangdong. Město samotné je dosti rušné a neoplývá zrovna množstvím turisticky zajímavých míst. 

Náš tip: Evidujte své golfové statistiky v Golfovém magazínu - www.golfovy-magazin.cz

Nejvýznamnější památkou je pravděpodobně zdejší mešita, která je snad největší islámskou stavbou v Čínské lidové republice. Mnoho turistů také zavítá do unikátního nákupního centra New South China Mall, které je údajně největší na světě. Bohužel zůstává dosti nevyužité, přibližně 99% prodejních ploch je stále prázdných. A proč je tedy toto nákupní centrum tak zajímavé? Za povšimnutí stojí jeho architektura, centrum se totiž rozděluje na sedm zón, které jsou pojmenovány podle zajímavých světových destinací (Karibik, Paříž, Egypt atd.). Tyto zóny pak ukrývají tematicky laděné obchody, které jsou mnohde doplněny zmenšeninami staveb, jež jsou pro dané město či stát typické.

Mission Hills Golf Club v Dongguanu je skvělým útočištěm pro všechny, kdo si chtějí na chvíli odpočinout od všeho toho ruchu velkoměsta, nadýchat se čerstvého vzduchu a zapomenout na všední starosti. Resort je místem sportu, zábavy i odpočinku. Navštěvují jej proto nejen milovníci golfu, ale i lidé tohoto sportu naprosto neznalí. Zdejší golfová hřiště vytvořili známí a zkušení hráči golfu, kteří je často po sobě také pojmenovali.

Svou golfovou zdatnost můžete otestovat na těchto hřištích:

Norman Course

Hřiště pojmenované po svém autorovi, australském designérovi Gregu Normanovi.  Ten své hřiště velmi citlivě zasadil do okolní krajiny, prvních devět jamek umístil mezi kopce, dalších devět pak do údolí. Norman Course má index 150, což je jeden z nejvyšších v Asii, a to znamená, že je hřiště velmi náročné a pro začátečníky téměř nevhodné. Bylo na něm vysázeno množství stromů, má úzké fairwaye s vysokými roughy a je doplněno množstvím hlubokých písečných bunkerů. Abyste na něm byli úspěšní, musíte hrát nejen přesně, ale také musíte mít skvělou strategii.


Foto: Norman Course

Olazabal Course

Nejdelší hřiště v celém Mission Hills, které je dílem dvojnásobného vítěze U. S. Masters Španěla José María Olazabala, jenž je považován za jednoho z nejlepších hráčů na písku – tzv. „bunker player“. Na hřišti najdete dvě velká jezera a 155 bunkerů. Celé působí velmi uspořádaně a harmonicky, skvěle si na něm zahrají jak zkušení tak i začínající golfisté.


Foto: Olazabal Course

Annika Course

Toto hřiště je prvním architektonickým počinem Švédky Anniky Sorenstam, která je nejlepší ženskou hráčkou golfu na světě. Mnozí o ní mluví jako o Tiger Woodsovi v sukních. Hřiště je založeno na preciznosti a vyžaduje ze strany hráče perfektní přesnost. Během hry se můžete kochat výhledy na krásnou okolní přírodu a blízké hory. Hřiště je plné dramatických návrší i prostorných fairwayí. Perfektní úprava krajiny zanechává velmi dobrý estetický dojem.


Foto: Annika Course

Leadbetter Course

Hřiště bylo navrženo slavným golfovým instruktorem Davidem Leadbetterem. Autor chtěl toto hřiště uzpůsobit spíše pro začínající golfisty, protože právě on byl také tím, kdo v Číně otevřel první golfovou akademii. Leadbetter zasvěcoval čínské golfové nadšence do tajů tohoto sportu. Jde také o první osmnáctijamkové golfové hřiště, které bylo v tomto obrovském resortu vybudováno. Skvěle prověří vaši techniku a přinutí vás vytáhnout z bagu všechny hole. 


Foto: Leadbetter Course

Duval Course

Architektem tohoto poměrně náročného hřiště je Američan David Duval, který se stal v roce 2001 vítězem UK Open. Je to také první hráč, jemuž se podařilo sesadit Tigera Woodse z prvního místa žebříčku. Duval vytvořil hřiště plné vodních překážek, kde najdete dlouhé, krátké a dogleg jamky. Toto hřiště je zajímavé, i co se týče terénu, půlka hřiště je směrem nahoru do kopce a druhá půlka z kopce. Hřiště navíc protíná potok, který protkává spoustu jamek a nutí hráče se lépe soustředit na údery. Pro mnohé hráče je opravdovou výzvou, ale zároveň díky pěknému prostředí také příjemným zážitkem.


Foto: Duval Course

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy.  

- jap -
Foto: http://www.missionhillschina.com

Předchozí články o golfu v Číně:  
Golf v Číně II. - Mission Hills Golf Club - Haikou  
Golf v Číně I. - Mission Hills - Shenzhen 

Článek byl zobrazen 6 250 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko